За підтримки Dictio Law Firm відбувся дебатний турнір “Кубок Слобожанщини”.

За підтримки Dictio Law Firm уперше в м. Суми відбувся Всеукраїнський дебатний турнір “Кубок Слобожанщини”

Читати на Facebook

18-19 вересня за підтримки Dictio Law Firm  на базі ННІ бізнесу, економіки та менеджменту СумДУ уперше в м. Суми відбувся Всеукраїнський дебатний турнір “Кубок Слобожанщини”.

Організаторами турніру стали  голова студенської ради  при Сумській ОДА   та Олеся Мацькович, голова Сумського місцевого осередку ВМГО “Федерація дебатів України”.

За титул переможця турніру змагалися 20 команд, серед яких - представники Сум, Одеси, Харкова, Києва, Дніпра, Луцька, Вінниці та Львова. Оцінювали промови спікерів досвідчені судді з Києва та Харкова.

Молоді дебатери змогли проявити свої вміння в темах про заборону використання особистого транспорту в густонаселених районах, позови до суду за релігійну індоктринацію, право на евтаназію, визнання будь-яких добровільних контрактів дійсними та в кількох інших.

За результатами турніру, переможцями стали харків’яни Андрій Касьяненко та Микита Андреяненков, найкращим суддею - Єгор Колдов, топ-спікером - Андрій Касьяненко.

Хто такий замовник будівництва Україні та які його повноваження щодо отримання дозвільної та містобудівної документації для початку будівництва?

Новини

Публікації

10
.
05
.
2024

В Україні Замовник може бути одночасно девелопером, а ось девелопер – не завжди Замовник об'єкта будівництва. Замовник будівництва, що має правоустановчі документи (власність/користування (оренда, суперфіцій) на землю відповідає за оформлення всієї дозвільної документації.

Право на землю для іноземців та юридичних осіб з іноземним елементом в Україні

Новини

Публікації

09
.
02
.
2024

Істотне значення для пожвавлення інвестиційних процесів в Україні, особливо в період воєнних дій, має розуміння з боку потенційних іноземних інвесторів чітких правил, які діють в державі.

14-15 листопада 2023 наймасштабніша Міжнародна виставка та конференція ReBuild Ukraine відбулася у Варшаві.

Новини

Публікації

21
.
11
.
2023

Слід відзначити високий інтерес з боку іноземного бізнесу, який хотів би працювати в Україні. Цьому також сприяла позиція міжнародних інституцій щодо фінансування українських проєктів та готовності страхувати воєнно-політичні ризики.

Dictio та Miller Canfield розробили Путівник щодо Польських процедур придбання квартири на первинному ринку для Acciona

Новини

Публікації

03
.
10
.
2023

Путівник розрахований, зокрема на українських клієнтів, що мають на меті придбати житло у Польщі у забудовника на первинному ринку

Страхування інвестицій від політичних та воєнних ризиків, як інструмент їх залучення в Україну

Новини

Публікації

25
.
05
.
2023

Безсумнівно, інвестування на теренах потенційно охоплених війною пов’язане з великими ризиками. Тому, необхідним є відповідне страхування активів і інших аспектів господарської діяльності. Міжнародний досвід є важливою скдадовою успішної реалізації Україною стратегії страхування вітчизняних та іноземних інвестицій в Україні