Про нові процедурфи для виробників будівельної продукції

Виробник, котрий задекларує відповідність своєї продукції європейським стандартам, повинен нести відповідальність за надану інформацію.

Читати на Facebook

Наприкінці грудня 2021 Кабмін зробив черговий крок до імплементації європейського #регламент_305 в українське законодавство. Зокрема, Постанова КМУ затверджує форму та інструкцію зі складання декларації показників будівельної продукції, порядок розроблення та прийняття національних документів з визначення прийнятності та вимоги щодо компетентності відповідних органів. Документ ухвалено вслід за ЗУ «Про надання будівельної продукції на ринку», що набере чинності у повному обсязі 1 січня 2023

Якщо стисло, то Законом буде встановлено коло зобов’язань учасників ринку, визначено засади декларування технічних показників будівельної продукції, запроваджено механізми визначення технічних показників суттєвих характеристик, встановлено основні вимоги до споруд, запроваджено механізми забезпечення взаємозв’язку нормативних вимог до інженерних і конструктивних систем будівель та будівельної продукції.

Виробник, котрий задекларує відповідність своєї продукції європейським стандартам, повинен нести відповідальність за надану інформацію. А споживач не тільки може отримати усі дані про постачальника, виробника та про склад і якість продукції, а також має змогу перевірити достовірність інформації за короткий час. Внаслідок цього можна буде зменшити кількість неякісної продукції на ринку та покращити ринковий нагляд.

У липні 2020 вже було прийнято національні стандарти, гармонізовані з міжнародними. До слова, старе регулювання не давало змоги вітчизняним виробникам маркувати свою продукцію знаком СЕ та вільно продавати її на ринку ЄС без додаткової сертифікації. Імплементація 305-го регламенту сприятиме підписанню Угоди ACAA з ЄС, покращенню іміджу «Made in Ukraine» продукції та полегшить українському бізнесу доступ на глобальні ринки.


Хто такий замовник будівництва в Україні та які його повноваження щодо отримання дозвільної та містобудівної документації для початку будівництва?

Новини

Публікації

10
.
05
.
2024

В Україні Замовник може бути одночасно девелопером, а ось девелопер – не завжди Замовник об'єкта будівництва. Замовник будівництва, що має правоустановчі документи (власність/користування) на землю відповідає за оформлення всієї дозвільної документації.

Право на землю для іноземців та юридичних осіб з іноземним елементом в Україні

Новини

Публікації

09
.
02
.
2024

Істотне значення для пожвавлення інвестиційних процесів в Україні, особливо в період воєнних дій, має розуміння з боку потенційних іноземних інвесторів чітких правил, які діють в державі.

14-15 листопада 2023 наймасштабніша Міжнародна виставка та конференція ReBuild Ukraine відбулася у Варшаві.

Новини

Публікації

21
.
11
.
2023

Слід відзначити високий інтерес з боку іноземного бізнесу, який хотів би працювати в Україні. Цьому також сприяла позиція міжнародних інституцій щодо фінансування українських проєктів та готовності страхувати воєнно-політичні ризики.

Dictio та Miller Canfield розробили Путівник щодо Польських процедур придбання квартири на первинному ринку для Acciona

Новини

Публікації

03
.
10
.
2023

Путівник розрахований, зокрема на українських клієнтів, що мають на меті придбати житло у Польщі у забудовника на первинному ринку

Страхування інвестицій від політичних та воєнних ризиків, як інструмент їх залучення в Україну

Новини

Публікації

25
.
05
.
2023

Безсумнівно, інвестування на теренах потенційно охоплених війною пов’язане з великими ризиками. Тому, необхідним є відповідне страхування активів і інших аспектів господарської діяльності. Міжнародний досвід є важливою скдадовою успішної реалізації Україною стратегії страхування вітчизняних та іноземних інвестицій в Україні